YABANCILAR İKAMET TEZKERESİ VE OTURMA İZNİYABANCILAR DANIŞMANLIK TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.

BİR YILLIK ÇALIŞMA İZNİNİZ BİZDEN, ÇALIŞMAK SİZDEN

YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ İÇİN SİZİ BEKLİYORUZ.

       (0 212)  542 1 999      bilgi@yabancilar.com.tr

EĞLENCE SEKTÖRÜ YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ

 

EĞLENCE SEKTÖRÜ YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ

 
YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ İLK BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER
İşveren Kurumdan İstenilen Belgeler: 

1. Yabancılar çalışma izni başvuru dilekçesi 

2.Yabancılar çalışma izni  Personel Başvuru Formu, 


3.Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı çalıştıracak Kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 

4. Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı çalıştıracak şirketin Son yıla ait, vergi dairesi veya yeminli mali müşavir onaylı bilanço ve kâr/zarar tablosu 

5. Yabancılar çalışma izni kapsamında prsonel çalıştıracak belgeli turizm işletmeleri için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınmış işletme ve yatırım belgesi, Belgeli işletme değil ise Ticaret Odasından alınmış faaliyet belgesi    

 6. Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı personel istihdam edecek kurum ve kuruluş adına “kullanıcı” sıfatıyla elektronik başvuruyu yapma yetkisi bulunan uzman şirket noter onaylı vekâletnamesi 


Yabancılar çalışma izni kapsamında Yabancıdan İstenilen Belgeler: 
1- Yabancılar çalışma izni Yurtiçinden yapılacak başvurular için Türkiye’de öğrenim amacıyla verilen ikamet izinleri hariç olmak üzere müracaat tarihinde geçerli en az altı ay süreli ikamet tezkeresi www.ikamettezkeresi.org tarafından temin edilebilmektedir.
2- Yabancılar çalışma izni talebinde bulunan yabancının geçerli ikamet tezkeresi olmaması halinde ise, yabancının yurt dışında uyruğunda bulunduğu veya daimi ikamet ettiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine iş sözleşmesi veya şirket ortaklığını gösterir belge ibrazı ile çalışma izni ve vize başvurusu yapması zorunludur.
3-Yabancılar çalışma izni alacak yabancının  Türkçe tercümesi yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı pasaport sureti 
4- Yabancılar çalışma izni alacak yabancının Türkçe tercümesi yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı diploma veya geçici mezuniyet belgesi sureti, 
5-Yabancılar çalışma izni alacak yabancının Türkçe tercümesi yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı bonservis. (Çalışma izni istenilen yabancının sanatçı olarak uluslararası üne sahip veya aynı düzeyde yabancı işletmelerde program yaparak çalışmış olduğunu gösteren bonservisinin üzerinde 1961 Lahey Sözleşmesine göre apostil şerhi veya Dış Temsilcilik tasdik şerhi bulunacaktır.) 

5. Türkçe ve yabancının dilinde düzenlenen iş sözleşmesi, (İşveren ve yabancının ıslak imzaların bulunduğu iş sözleşmesi elektronik başvuru esnasında taranılarak on-line olarak, ayrıca kağıt ortamında da gönderilecektir.
Eğlence Sektöründe Çalıştırılacak Yabancıların İş Sözleşmelerinde Aşağıda Belirtilen Hususların Yer Alması Zorunludur.
a. Yabancı sanatçıların çalışma sürelerini müteakip ülkelerine dönüşlerinde, dönüş biletleri ile yol masraflarının işverenlikçe karşılanacağını taahhüt edeceklerine ilişkin kayıt, 
b. Ücretin her altı ayda bir değişen asgari ücretin üç katından daha düşük olamayacağına ilişkin taahhüt, 
c. İşyeri Vergi Numarası, 
d. Çalışanın haklarının yanı sıra, gerektiğinde danışılmak üzere 155 Polis İmdat ve 157 insan Ticareti Mağdurlarına Yönelik Yardım hattı, 170 yardım hattı numaraları ile Bakanlığımız ilgili Bölge Çalışma Müdürlüklerinin irtibat telefonları yer alacaktır.

YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ UZATMA BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER 
Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı çalıştıracak İşveren Kurumdan İstenilen Belgeler:
 


1. Yabancılar çalışma izni süre uzatım başvuru dilekçesi

 
2. Yabancılar çalışma izni Personel Başvuru Formu, 

 
3. Değişiklik bulunması durumunda, Yabancılar çalışma izni talep eden kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 

4. Değişiklik bulunması durumunda, Yabancılar çalışma izni kapsamında prsonel çalıştıracak belgeli turizm işletmeleri için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınmış işletme ve yatırım belgesi, Belgeli işletme değil ise Ticaret Odasından alınmış faaliyet belgesi      

5.Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı çalıştıracak İşyerinin vergi borcu olmadığına dair belge 


6. Yabancılar çalışma izni kapsamında personel istihdam edecek kurum ve kuruluş adına “kullanıcı” sıfatıyla elektronik başvuruyu yapma yetkisi bulunan uzman danışma şirketinin noter onaylı vekâletnamesi 

7. Yabancılar çalışma izni başvuru formunda belirtilen yabancının SGK sigortalı sicil numarası ile işyerinin SGK sicil numarası üzerinden işyerine ve yabancıya ilişkin sosyal güvenlik yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediği, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarından   on-line olarak kontrol edilecektir.


Yabancılar Çalışma İzni Alacak Yabancıdan  İstenilen Belgeler: 
1. Yabancılar çalışma izni kapsamında çalışacak yabancının Türkçe tercümesi yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı pasaport sureti 
2.Yabancılar çalışma izni kapsamındaki yabancının  Önceki çalışma izin belgesi ve üst yazısı 
3. yabancılar çalışma izni kapsamındaki yabancının Bakanlıkça verilmiş bulunan çalışma izin sürelerini kapsayan çalışma amaçlı ikamet tezkeresi  

 

YASAL UYARI

E-DEVLET ŞİFRESİ UYARISI!


e-devlet şifrenizi kimseye vermeyiniz!
E-devlet şifresi size özel bir şifredir. Lütfen şifrenizi kimseye vermeyiniz. E-devlet şifreniz kullanılarak, sizin bilginiz dışında pek çok işlem yapılabilir.
Firmamız çalışma izni işlemlerinde kendisine ait olan Kurumsal e-devlet şifresini kullanmaktadır. Hiç bir zaman sizin e-devlet şifrenizi istememektedir.
KAMPANYALAR

ÇALIŞMA İZNİ ALDIĞIMIZ MÜŞTERİLERİMİZİN ÇALIŞMA AMAÇLI İKAMET TEZKERELERİNİ ÜCRETSİZ YAPIYORUZ

HERKESE 1 YILLIK İKAMET TEZKERESİ. TIKLAYIN SİZİN DE İKAMET TEZKERENİZ OLSUN