YABANCILAR İKAMET TEZKERESİ VE OTURMA İZNİYABANCILAR DANIŞMANLIK TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.

BİR YILLIK ÇALIŞMA İZNİNİZ BİZDEN, ÇALIŞMAK SİZDEN

YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ İÇİN SİZİ BEKLİYORUZ.

       (0 212)  542 1 999      bilgi@yabancilar.com.tr

YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ KRİTERLERİ

 4817 SAYILI YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ HAKKINDAKİ KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNİN 13 ÜNCÜ MADDESİ UYARINCA BELİRLENEN VE 2/8/2010 TARİHİNDE UYGULANMAYA BAŞLANILAN YABANCILAR ÇALIŞMA İZNİ TALEPLERİNE İLİŞKİN OLARAK BAŞVURU SAHİBİ İŞYERLERİNİN VE YABANCILARIN KARŞILAMASI ZORUNLU OLAN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR:


1. Yabancılar Çalışma izni talep edilen işyerinde en az beş T.C. vatandaşının istihdamı zorunludur. Yabancılar çalışma izni isteyen yabancının şirket ortağı olması halinde beş kişilik istihdam şartı, Bakanlıkça verilecek bir yıllık yabancılar çalışma izninin son altı ayı için aranır. Aynı işyerinde birden fazla yabancı için yabancılar çalışma izni talebinde bulunulması durumunda, yabancılar çalışma izni verilen ilk yabancıdan sonraki her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C. vatandaşı istihdamı şartı aranacaktır.

2. Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı çalıştıracak İşyerinin ödenmiş sermayesinin en az 100.000 TL veya brüt satışlarının en az 800.000 TL veya son yıl ihracat tutarının en az 250.000 ABD Doları olması gerekmektedir.

3. Yabancılar çalışma izni kapsamında Dernek ve vakıflarda çalışacak yabancılara ilişkin yabancılar çalışma izni taleplerinde 2 nci madde, yabancı devlet havayollarının Türkiye temsilciliklerinde, eğitim sektörü ve ev hizmetlerinde çalışacak yabancıların yabancılar çalışma izni başvurularının değerlendirilmesinde ise, 1 inci ve 2 nci maddeler uygulanmayacaktır.

4. Yabancılar çalışma izni kapsamında çalışma izni isteyen şirket ortağı yabancının, 40.000 TL’den az olmamak üzere sermaye payının en az yüzde 20 olması zorunludur.

5. Yabancılar çalışma izni kapsamında İşveren tarafından yabancıya ödeneceği beyan edilen aylık ücret miktarının yabancının görev ve yetkinliği ile bağdaşır seviyede olması zorunludur. Buna göre, başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan asgari ücret tutarı dikkate alınmak suretiyle yabancıya ödenecek ücretin en az;

                a. Yabancılar çalışma izni alan Üst düzey yöneticiler, pilotlar ve ön izin talebinde bulunan mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 6,5 katı,

                b. Yabancılar çalışma izni alan Birim veya şube müdürleri ile mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 4 katı,

                c. Yabancılar çalışma izni alan Uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde çalışacaklar, öğretmenler ile psikolog, fizyoterapist, masör, masöz, müzisyen, sahne sanatçısı, akrobat ve benzeri unvanlarda çalışacak yabancılar asgari ücretin 3 katı,

                d. Yabancılar çalışma izni alan Ev hizmetleri ile diğer mesleklerde ( Satış elemanı, pazarlama-ihracat görevlisi gibi görevler ) çalışacak yabancılar için asgari ücretin 1 katı olması gerekmektedir.

6. Bünyelerinde izinli masaj salonu bulunduğunu kanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli en az dört yıldızlı turizm işletmeleri ile belgeli tatil köylerinin, masör, masöz ve SPA terapisti gibi uzmanlık ve ustalık gerektiren talepleri yabancılar çalışma izni kapsamında değerlendirmeye alınacak, bu kapsamda bulunmayan işletme ve işyerlerinin talepleri ise yabancılar çalışma izni kapsamında uygun bulunmayacaktır.

7. Eğlence sektörünün ve turizm-animasyon organizasyon firmalarının uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerinde yabancılar çalışma izni kapsamında istihdam edilecek yabancılar için en az 10 T.C. vatandaşı çalıştırılması halinde her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C. vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmayacaktır.

8. Türkiye’nin taraf olduğu ikili ya da çok taraflı sözleşmelerde hüküm bulunan haller ile kamu kurum ve kuruluşlarınca sözleşme veya ihale usulleriyle mal ve hizmet alımı işlerinde yabancılar çalışma izni kapsamında çalıştırılacak yabancılara ilişkin yabancılar çalışma izni taleplerinin değerlendirilmesinde 1 inci ve 2 nci maddelerde belirlenen kriterler uygulanmayacaktır.

9. İleri teknoloji gerektiren işlerde veya aynı vasıflarda Türk uzmanın bulunmadığı hallerde Genel Müdürlük Makamınca verilecek onay üzerine 1 inci ve 2 nci maddelerle belirlenen kriterler yabancılar çalışma izni kapsamında uygulanmayacaktır.

10. Özellik Arzeden Doğrudan Yabancı Yatırım koşullarını taşıyan işletmelerde kilit personel dışında yabancılar çalışma izni kapsamında istihdam edilecek yabancılar için, 1 inci madde ile belirlenen kriter, işletmenin ülke çapındaki tüm işyerlerinde çalışan T.C. vatandaşı sayısı esas alınarak uygulanır.

YASAL UYARI

E-DEVLET ŞİFRESİ UYARISI!


e-devlet şifrenizi kimseye vermeyiniz!
E-devlet şifresi size özel bir şifredir. Lütfen şifrenizi kimseye vermeyiniz. E-devlet şifreniz kullanılarak, sizin bilginiz dışında pek çok işlem yapılabilir.
Firmamız çalışma izni işlemlerinde kendisine ait olan Kurumsal e-devlet şifresini kullanmaktadır. Hiç bir zaman sizin e-devlet şifrenizi istememektedir.
KAMPANYALAR

ÇALIŞMA İZNİ ALDIĞIMIZ MÜŞTERİLERİMİZİN ÇALIŞMA AMAÇLI İKAMET TEZKERELERİNİ ÜCRETSİZ YAPIYORUZ

HERKESE 1 YILLIK İKAMET TEZKERESİ. TIKLAYIN SİZİN DE İKAMET TEZKERENİZ OLSUN